dátum

2023. jún. 22. - 23.
Expired!

időpont

Egész nap

A Magyar Ortopéd Társaság 64. Kongresszusa

Tisztelt MOT 2023 Kongresszus Résztvevők! Kedves Kolléganők és Kollégák!

Nagy öröm és még nagyobb megtiszteltetés számunkra, hogy a MOT 2023. évi kongresszusa alkalmából Egerben láthatjuk vendégül Önöket. Különösen fontos ez a rendezvény számunkra, ugyanis első alkalommal ad otthont barokk városunk az ortopédiai szakma éves kongresszusának. Legutóbb, több mint harminc éve a MOT Egerben tartotta éves Vándorgyűlését: Egerben az elsők között alakult önálló vidéki ortopédiai osztály.
Egert a keresztény és török kultúra, a barokk és a klasszicista építészet hatja át. Bájos középkori hangulatú városka, ahol többek között harmincnyolc templomtorony és szőlőskertekkel tarkított dombok nyújtanak lenyűgöző hátteret, és reményeink szerint biztosíthatnak kiváló helyszínt az ortopédiai szakma aktualitásait, forrongó és megoldásra váró problémáit tárgyaló szakmai előadásoknak, megbeszéléseknek, vitáknak, valamint a Fiatalok Fórumának. A történelmi és kulturális hagyományok mellett nagyon fontos megemlíteni, hogy a magyar ortopédiai-traumatológiai implantátumgyártás és fejlesztés döntő többsége szintén Egerhez kötődik.
Eger Északkelet-Magyarország egyik legszebb történelmi városa, az északi régió egyik legnagyobb oktatási és kulturális központja, melynek lényegét talán az alábbi három szóval lehet a legkönnyebben megragadni: történelem, gyógyvíz és bor.
Reményeink szerint a fokozódó tudományos érdeklődés, valamint Eger turisztikai és gasztronómiai vonzerője garancia arra, hogy az ortopéd és traumatológus kollégák mellett nagy számban üdvözölhetünk a kongresszuson gyógytornászokat, műtősnőket és egyéb társszakmák képviselőit.
Márai Sándornál szebben senki sem írhatta volna Egerről: „Ezt a várost nem hatalom és tömeg, hanem ízlés és lélek alkotta.”
A Szervezőbizottság nevében arra bíztatom Önöket, hogy jöjjenek el minél többen, a tartalmas tudományos programok mellett tapasztalják meg Eger különleges adottságait, vendégszeretetét.

Dr. Róth Péter

Rendezvény honlapja: ITT

Rendezvény helyszíne:
Hotel Eger & Park
3300 Eger, Szálloda u. 3
www.Hotel Eger & Park